lauantai 30. toukokuuta 2015

RAPARPERIA.....


Kesä on ihan käsillä ja raparperit kasvavat kohisten.

Tässä mehevä piirakanohje.

150 g.margariinia

1 1/4 maitoa

2 munaa

2 dl. sokeria

4 ½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 tl kardemummaa

6 dl raparperinpaloja

Sulata margariini ja kaada joukkoon maito ja anna seoksen jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva-maitoseos muna-sokeri vaahdon joukkoon.Lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.  Lisää puolet raparperipaloista taikinan joukkoon ja sekoita. Kaada taikina irtopohjavuokaan jonka pohjalla on leivinpaperia. Lisää loput raparperit taikinan päälle. Voit myös ripotella niiden päälle kanelia ja sokeria.   Paista 175 asteessa alatasolla n. 50 minuuttia.

Tarjoa piirakkaa vaniljakastikkeen kanssa.




RAPARPERIMEHU

Laitan tähän myös raikkaan ja helpon mehun ohjeen.

1 kg raparperia

½ kg sokeria

5 ltr. vettä

Lohko raparperit ämpärin tai kattilan pohjalle. Lisää hieno sokeri. Kuumenna vesi ja kaada raparperien päälle.Kun mehu on jäähtynyt siivilöi se ja pullota. Säilytä mehu kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti